Pigmentbehandeling met laser/licht

Pigmentvlekken ontstaan door langdurige blootstelling van de huid aan zonlicht. Zowel verbranden van de huid als veel zonlicht kan in de loop van de jaren de vlekken doen ontstaan. Ze worden meestal zichtbaar op middelbare leeftijd en komen vooral voor in het gezicht, op de handruggen en onderarmen. Pigmentvlekken kunnen uitstekend worden behandeld met de Ellipse , een krachtig IPL-systeem.

De behandeling: Het intense IPL- licht van de Ellipse wordt geabsorbeerd door het pigment waardoor het pigment verbrandt. Daardoor wordt de vlek donkerder. Na een of twee weken zal de vlek vervagen.

Bij oppervlakkig pigment zijn meestal  1 of 2 behandelingen nodig. Soms zit het pigment dieper en kunnen meerdere  behandelingen nodig zijn.

Minstens 4 weken voor de behandeling moet blootstelling aan zonlicht, een zonnebank of gebruik van een zelfbruinend middel vermeden te worden.  Na de behandeling dient men ook voorzichtig te zijn met blootstelling aan zonlicht daar de pigmentvlekken dan gemakkelijker kunnen terugkomen. U kunt  gebruik maken van een zonnebrandcrème (vanaf factor 30) of bedekkende kleding dragen.

Intakegesprek:         gratis.
Individuele vlekken: v.a. € 60,-

 

Vorige pagina: Couperosebehandeling met laser/licht
Volgende pagina: Camouflagetherapie

 

Terug naar beginpagina